Jaardag 2019

Op zondag 22 september combineerden we onze jaardag met de viering van 75 jaar bevrijding van Thorn.

Na de ontvangst met koffie en vlaai bij Brasserie de Wijngaard, hielden we onze jaarvergadering in het Cultuurhuis die we afsloten met het gebruikelijke glaasje ELS.

Daarna togen we samen naar de Abdijkerk voor de opening van de tentoonstelling ‘Blieve vertèlle’ in museum “Het Land van Thorn”. Bijzondere verhalen over de bevrijding van Thorn, verteld door mensen uit Thoear die het zelf hebben meegemaakt.

                                         

Om 13.00 uur genoten we van een smakelijke lunch bij Hotel Crasborn, waarna iedereen zelf de overige programmaonderdelen kon bezoeken.

Wat was er te beleven:

Een buitententoonstelling bestaande uit een wandeling door de historische kern van Thorn aan de hand van een routekaartje. De route neemt je mee naar plekken, die het verhaal vertellen van de burgers van Thorn en de bevrijders, de Brigade Piron, in 1944. Met foto’s en korte verklarende teksten worden de gebeurtenissen op informatieborden zichtbaar gemaakt.

Het toneelstuk “Schimmen”(Schimmen is tot stand gekomen in samenwerking met Stichting Historisch Spel Thorn en Applaus) door toneelvereniging Applaus.

De aankomst van de rally. Deze groep heeft de exacte route van Brigade Piron gevolgd en zullen natuurlijk aankomen in Thorn.

Verschillende optredens van Reünieorkest Limburgse jagers

Allerlei activiteiten in het centrum van Thorn

Aan het eind van de middag sloten we de jaardag af met een borrel in de benedenzaal van de Koninklijke Harmonie.

Velen van ons genoten op de terrassen van een lekker happen en luisterden aan het begin van de avond nog naar een optreden van de Big Band o.l.v. Guus Dohmen. Zij speelt een bewerking van de Notenkrakerssuite en 3 werken in Glenn Miller stijl.