Jaardag 2022

Tijdens deze Jaardag op zondag 4 september besteedden wij aandacht aan wat Thorn op muzikaal en culinair terrein te bieden heeft.

     

Op de jaarvergadering in het voormalige gemeentehuis op de Wijngaardnamen we afscheid van de secretaris Jack Grummer en de penningmeester Roy Richter. Beiden werden door de voorzitter hartelijk bedankt voor hun jarenlange inzet en Cecile Grummer werd bedankt met een bloemetje voor alle tijd die ze Jack had afgestaan voor de Vrienden.

Als nieuwe secretaris droeg het bestuur Marly Penders voor en zij werd unaniem gekozen door de leden.

    

De voorzitter sprak vervolgens opnieuw een laudatio uit aan voormalig vicevoorzitter Riëtte van Delft, waarna het bestuursvoorstel in stemming gebracht werd om haar te benoemen tot erelid van de vereniging Vrienden van Thorn. Ook hiermee stemden de leden unaniem in. In plaats van een oorkonde had het bestuur besloten Riëtte een beeld aan te bieden; een beeld dat symbool stond voor deze ‘koningin van Thorn’ vanwege alle rollen die zij hier vervult en vervulde. Het beeld was gemaakt door Marly Penders.

     

     

Voor de lunch bezochten we de patisserie van Steyn Dullens. Steyn vertelde ons zijn visie en werkwijze. Daarnaast vertelde Franca Tonnaer, voorzitter van de Koninklijke Harmonie Thorn enthousiast over de enorme inzet van de harmonie bij de voorbereiding en deelnamen aan het Wereld Muziek Concours van 2022, waar zij de tweede prijs in de wacht sleepten bij de concertdivisie Windband.

Na de lunch bezochten we Openluchttheater Thorn voor het concert Shaffy&Brass van Harmonie St. Michaël met Micheline Van Hautem.

Ten slotte sloten we deze jaardag af met een aangeklede borrel bij Steyn Dullens.